Zelfmedelijden!

Leestijd ongeveer: 2 minuten.

Eet Smakelijk!Verdrink ik nu in zelfmedelijden? Ben ik nu echt zo slecht? Ben ik nu zo dom? Ja……. Ik moet me niet aanstellen. Jaren lang heb ik de mensen die er verstand van hebben om de tuin geleid. Ik ben niet depressief, autistische, heb geen pijn in mijn ledematen en mijn hoofd en ik ben al zeker niet slim. Sterker nog, ik ben zo dom dat ik dacht dat ik misschien wel op een andere manier zou denken dan de gemiddelde mens. Niet dus.

Wat ik wil is gewoon aandacht. Aandacht van mijn huisarts. Aandacht van mijn psychiater. Aandacht van de artsen in het ziekenhuis. Als ik echt ziek was geweest dan hadden ze me wel kunnen helpen. Nou ze zijn mooi in mijn zelfbeklag mee gegaan en hebben me volgepropt met medicijnen en nietzeggende therapieën zodat ik mijn aandacht maar kreeg. Ik mijn aandacht, zij hun ping ping. Iedereen gelukkig!

Nou, ik stop er mee. Het liefst zou ik direct stoppen met alle medicijnen maar ik ben er onderhand zo verslaafd aan dat de afkickverschijnselen…. Moet ik nog ff een oplossing voor vinden. GGZ?, Ik ga niet meer. Geen psychiater, geen autisme team. De hoofdpijn, ik moet er maar mee leren leven het komt tenslotte door mijn te hoge bloeddruk en ik heb het toch niet. Mijn huisarts? Ach, die lieve man, hij heeft het zo druk met zijn “vaderlijke” adviezen en zijn 3500 andere patiënten. Ik ga nog wel een keer naar hem toe wanneer ik last heb van een ingegroeide teennagel.

Ja, ik ben boos. Boos op iedereen en alles die pretendeert mij te kunnen helpen maar niets anders doen dan hun eigen ego strelen. Vanaf nu heb ik gewoon nergens last meer van. Ik zal morgen (het is nu al te laat) het UWV bellen en me weer beter melden! Goed idee????

Ja…. Helaas, ik ben ziek en helaas heb ik niet voor de buitenwereld zichtbare ziektes. Ziek zijn waarvoor binnen onze samenleving geen plaats is. Ach, ik stel me aan, het zit tussen mijn oren! Ik ben gewoon lui en wil aandacht!

Yosy

 

2 gedachten over “Zelfmedelijden!”

 1. Geen zelfmedelijden, geen schreeuw om aandacht.
  Gewoon een wens om te leven zoals je had bedacht!
  Dat lukt je niet en niemand die je begrijpt,
  Je bent zieker dan dat het uiterlijk lijkt!
  Zakken vullen in plaats van de hulp geven/zoeken die nodig is,
  Zou niet moeten mogen, zo gaat het helemaal mis!
  Blijf, wat er ook gebeurt, op jezelf vertrouwen
  En luister naar de mensen die je helpen jezelf op te bouwen!
  Ooit vind je degene die je snapt, helpt en naar je luistert
  En je de juiste woorden en hulp toefluistert!

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: