Iedereen heeft recht op zijn eigen domheid?

Leestijd ongeveer: < 1 minuten.

Een kwetsende opmerking. Een auto die verkeerd geparkeerd staat omdat iemand nog snel even iets uit de winkel nodig heeft. Goed bedoelde adviezen die net de plank mis slaan. Een PVV-er die roept dat de grenzen dicht moeten en daarom blind de uitspraken van de politiek napraat. En ga zo maar even door. De samenleving staat bol van belevenissen waarbij je je nog maar een keer achter de oren krabt.

Veel gebeurtenissen zijn het gevolg van het niet goed nadenken, of eigenlijk, doordenken. Empathie die er wel degelijk is maar genegeerd wordt. Ik houd het er maar op dat het voor mij, als autist, soms moeilijk is om te begrijpen waarom mensen dingen doen die niet direct stroken met de logica. Is het luiheid? Of is het gewoon nonchalant omgaan met de werkelijkheid die voortkomt uit desinteresse. Of is het gebrek aan intelligentie die verbloemd wordt door grootdoenerij en daardoor overkomt als een harde waarheid.

Ik houdt het op gebrek aan intelligentie en luiheid. Intelligentie omdat deze vaak gewoon ontbreekt en luiheid omdat de huidige maatschappij steeds meer door een gebrek aan begrijpbare normen en waarden verwarrend wordt.

Ik heb mezelf voorgenomen om maar uit te gaan van het gebrek aan intelligentie. Wel zo gemakkelijk, gebrek aan intelligentie kun je niemand kwalijk nemen.

Iedereen heeft recht op zijn eigen domheid! (Dat komt wat minder hard aan!)

Yosy