De palestijnen, voor wie het niet snapt?

Leestijd ongeveer: 2 minuten.

Wie deze vergelijking niet snapt, lees het nog eens. Als je het dan nog niet snapt, wil je het niet begrijpen.

Nog 1 keer, voor alle Nederlanders die zich afvragen waarom die lastige Palestijnen nou niet gewoon eens accoord gaan met het zoveelste vredesplan uit Washington:

Stel je Nederland voor, met al zijn 12 provincies. Op een dag wordt een stichting opgericht die geld inzamelt voor Italianen, om grond op te kopen in Nederland. Want, zo stellen zij, “onze voorouders, de Romeinen, hebben hier eeuwen gewoond! Kijk maar naar alle opgravingen die zijn gedaan in steden als Nijmegen, Maastricht en Utrecht! En kijk maar, het staat in onze geschriften!” Steeds meer Italianen beginnen stukken grond op te kopen en daar huizen op te bouwen, maar het valt nog niet echt op. Maar in de dorpen waar ze nu in wijken bij elkaar wonen, beginnen ze terreur-brigades te vormen, om zo de oorspronkelijke Brabanders, Limburgers en Gelderlanders te verjagen. Bomaanslagen, slachtpartijen, schietpartijen…. Nederlanders ontvluchten hun dorpen en zoeken toevlucht in Duitsland en Belgie. Ze nemen Limburg in, daarna ook Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Zeeland, en roepen een Romeinse staat uit, waar de rechten van Romeinen zwaarder wegen dan de rechten van Nederlanders. Er worden zelfs vliegtuigen vol met Italiaanse kolonisten overgevlogen vanuit New York en Philadelphia, want ook zij hebben recht om hier te wonen, aangezien ze van de Romeinen afstammen. Nederlanders die protesteren worden beschoten met traangas en rubberen kogels, en Nederlanders die naar Utrecht of Eindhoven willen, zullen eerst urenlang bij controleposten moeten wachten. Vervolgens pikken de Romeinen ook nog Zuid-Holland en Noord-Holland in, en onze hoofdstad Amsterdam, wordt nu ook bezet. Wie er iets van zegt, wordt uitgemaakt voor racistische Romeinen-hater. Nederland bestaat nu nog uit Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Maar in Flevoland en Friesland worden echter ook overal Romeinse nederzettingen gebouwd, en allerlei hoge muren die het ene dorp afsluiten van het andere. Dan komt er een heel nobel vredesvoorstel: Nederlanders, jullie mogen Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland houden, maar wel met al die honderden Romeinse nederzettingen en hoge muren. En wij, de Romeinen, bepalen wie er in- en uit reist.

Accepteer je dit niet? Dan ben je vast zo’n terroristische Hollander die geen vrede wil. Het is ook nooit goed…

Dit is de situatie van de Palestijnen. Wellicht dat u nu begrijpt waarom zij niet staan te juichen om het plan van Donald Trump (of al zijn voorgangers).”