Gewoon onzin....


“Arrogantie is de kunst trots te zijn op je eigen domheid.”

Wonen met verwachtingen 2? ; “Hallo Joep”

Leestijd ongeveer 4 minuten.

Hallo Joep,

Joep, k heb een tijdje niet geschreven op Yosy.nl, had er even de puff niet voor, sorry! Ik neem aan dat ik Joep mag zeggen, de laatste keer dat we elkaar gesproken hebben was je erg vriendelijk en je zei dat Joep voldoende was. Joep, ik neem aan dat je lekker in je vrijstaande woning in één van de betere wijken van de stad woont. Ik heb nog niet de moed gehad om je persoonlijke adres op te zoeken, dus ik weet het niet. Joep, wel heb ik even gezocht op Facebook, leuke pagina heb je! Ik houd de eer aan mezelf! Joep, ik weet wel dat je een goede functie hebt bij Woonwenz en in die hoedanigheid heb je begin dit jaar twee keer tegenover me gezeten.

Joep, ik vond het geweldig hoe meelevend je was. Je begreep dat de situatie waarin we leefde niet optimaal was. Ja, Joep, het waren jouw eigen woorden dat het niet de normale manier was waarop alles de laatste tijd gegaan was. Zelfs ik vond dat de aantal keren dat je je excuses aanbood misschien een beetje overdreven maar het gaf aan hoe je met de zaak in je maag zat.

Vroeger, Joep, toen ik nog kon werken, moest ik ook wel eens mensen een vervelende boodschap mededelen. Een van de technieken die ik daar voor geleerd had was het werken met een PowerPoint presentatie. Een methode die er voor zorgde dat ik zelf niet te persoonlijk betrokken raakte. Ja Joep, ik had het net zo gedaan, want ik had ook gewoon dezelfde avond lekker willen slapen.

De presentatie zag er inderdaad gelikt uit. Duidelijk kortbondig en met een boodschap. Jammer Joep, ik heb hem niet afgekeken, de boodschap was mij meteen duidelijk. Onze huizen worden gesloopt!!!! Om een punt te maken en aan de buitenwereld te laten zien dat je het goed voor hebt met ons kleine dorpje moet je laten zien dat je voor vooruitgang staat. Straks Joep, kun je vol trots de sleutel overhandigen aan de nieuwe bewoners die de nieuwe huizen betrekken die op de grond komen te staan van onze huidige huisjes. Dat is toch mooi Joep, lachend in de krant laten zien hoeveel je voor het dorp doet. Foto’s op de Woonwenz Facebook pagina doen het ook goed Joep. Ik denk, Joep, dat de investeerders en het bestuur ook trots op je zullen zijn. Je hebt het goed gedaan Joep!

Ja, van buiten Joep, ziet het er allemaal mooi uit. Alsof je een mooie Mercedes aanbied aan de omgeving. Alleen Joep, wanneer je wat dichter bij de Mercedes komt valt op dat het van afstand een mooie Mercedes is. Kom je dichter bij Joep, dan blijkt de Mercedes volledig uit karton te bestaan. Een kartonnen voorkant, maar kijk je over het karton heen, dan staat er een aftandse Lada achter. Ja Joep, een aftandse Lada. En helaas Joep, je kunt het misschien al wel raden; misschien is de organisatie waar jij gedeeltelijk de baas van bent, wel die aftandse Lada. Ja Joep, die aftandse Lada, en jij? Jij staat mooi met de mooie Mercedes lachend in de krant? Schaam je je al een beetje Joep?

Ja Joep, ik vond het geweldig hoe meelevend je was. Je begreep ons en het zou anders gaan in de toekomst. Alleen Joep, jammer dat je er niet bij hebt verteld wanneer die toekomst zal beginnen want nu, bijna 10 maanden later, is er nog niets veranderd.

Joep, nu tien manden later houd je ons nog steeds gegijzeld. We weten nog niets. Deadlines Joep, protocollen Joep, onduidelijkheid Joep. Ja Joep, jullie werken, als het zo uit komt, er mee. Ons informeren? Ons op de hoogte houden? Wij moeten het doen met horen van en dan nog de ene ontkrachtende uitspraak tegenover de andere hoopvolle. Joep, ik denk dat je straks weer heel veel je excuses zult gaan moeten aanbieden, mensen gijzelen is niet netjes?!

Ik hoop Joep, dat je nog steeds elke middag je vrijstaande huis kunt betreden en daar lekker slaapt. Ach ja Joep, jij kunt de deur sluiten en alles achter je laten, wij zitten er vierentwintig uur per dag in. Onzekerheid, stilstaan, niet vooruit komen. Ach Joep, zolang jij je salaris maar netjes elke maand op de rekening gestort krijgt zal het je een worst wezen. Ja Joep, de mensen die het eigenlijk weinig aangaat zijn trots op je. Ik Joep, helaas iets minder! Joep, ik kom langzaam tot het besef dat ik weinig meer te verliezen heb! Ach Joep, zolang jij maar lekker slaapt……. Toch?

Yosy

ps. Ja waar ging het ook al weer over, lees;

Wonen met verwachtingen….

Wonen met verwachtingen…. (vervolg 1?)

Geef een reactie