Ik snap Trump wél!

Leestijd ongeveer: 3 minuten.

Weer een schietpartij op een school in de Verenigde staten. Niet de schietpartij zelf roept de grootste verontwaardiging op maar de reactie van dhr. Trump. In plaats van het moeilijker maken van het in bezit krijgen van een wapen streeft hij er nu naar om leraren, coaches en conciërges tot de tanden toe te bewapenen. Wanneer de helden coach tenslotte een wapen gedragen had, dan had hij de laatste, achterlijke geschorste student, om kunnen leggen. Dat had een boel extra slachtoffers gescheeld.

Dhr. Trump weet wat hij doet! Het liefst had hij de wapen lobby zelf een groot bedrag willen toespelen in plaats van dat zij de verkiezingskas flink gespekt hadden. Wapens zijn nodig en dat is iets waar deze narcistische Amerikaan moeilijk om heen kan. Het verhaal is namelijk iets ingewikkelder dan dat het op het eerste gezicht lijkt.

De grondwet van de Verenigde Staten van Amerika, het tweede amendement kan zo uitgelegd worden zodat iedere Amerikaan het recht heeft zichzelf te bewapenen. Dit is de basis van het overdreven wapenbezit van de gemiddelde Amerikaan. Aan dit stukje geschiedschrijving kun je veel dingen ophangen. Het stelt je in staat om elke vorm van wapenbezit goed te praten. Eigenlijk zou zelfs iedere peuter een revolver mee naar school moeten nemen. Maar dat is niet de belangrijkste reden voor dhr. Trump om wapenbezit juist te promoten, er speelt een veel belangrijker punt mee.

De agenda van dhr. Trump is een opstapelingen van eenakters waarbij hij zijn goed doordachte gedachten tot beleid probeert te vormen. Handen schudden, mooi kijken voor de foto, het uitkramen van doordenkertjes en oneliners, schofferen, ruzie maken en het ontvangen van slachtoffers van onbedoeld wapengebruik zijn belangrijke dagelijks terugkomende thema’s. Behalve de donderdag avond.

De donderdag avond wordt in de agenda volledig vrij gehouden. Dit is de avond waarop de belangrijkste zaken die bij het presidentschap horen de prioriteit krijgen die zij verdienen. Donderdag avond is de avond dat bij FOX onder andere de hit serie “The Walking Dead” uitgezonde wordt. Dit mag je als zelf respecterend president natuurlijk niet missen! Dit is belangrijk!

Nu heb ik zelf de eerste seizoenen van “The Walking Dead” met veel afgrijzen maar toch zeker met veel interesse bekeken. Persoonlijk betrapte ik mezelf er een gegeven moment op dat ik het afschieten, in elkaar slaan van hoofden en het inhakken met kapmessen op zombies heel normaal begon te vinden. Ik werd er agressief van.

Nu begrijp ik dat Dhr. Trump niet bekent is met afstomping. Hij is gewend om om te gaan met geweld en wordt daar natuurlijk niet warm of koud van. Nee, er speelt een ander probleem; Stel, de wereld die geschetst wordt in “The Walking Dead” is een apocalyptische voorspelling van wat er de Verenigde Staten van Amerika en de rest van de wereld te wachten staat!

Een president moet zijn verantwoording nemen en alleen al het idee, hetgeen “The Walking Dead” als mogelijkheid voor de toekomst voorhoud, verantwoord het tot de tanden bewapen van zijn burgers. Niet het spekken van de verkiezingskas, niet de miljarden winsten die de wapenindustrie en niet de grondwet motiveren dhr. Trump. Nee, de angst dat “The Walking Dead” wel eens waarheid zou kunnen worden. Dus, ja, ik snap dhr. Trump, ik zou ook iedereen die een wapen vast kan houden voorzien van zo een bruikbaar iets. Schietpartijen en dodelijke slachtoffers op scholen, in kerken, op de straat zijn ingecalculeerde slachtoffers. Het gaat tenslotte om overleven, Zombies zijn tenslotte licht ontvlambaar!

Yosy