Maandbedrag meteen bijstellen!!

Leestijd ongeveer: 2 minuten.

Waarschuwing!!!! U moet uw maandbedrag meteen bijstellen!!!! Het zou zo kunnen dat u aan het eind van deze periode zoveel te veel heeft betaald dat u een heleboel geld terug gaat krijgen! Dat kan niet de bedoeling zijn.

De waarschuwing die de website van onze energie leverancier geeft liegt er niet om. Elke maand stort ik in een schijnbare bodemloze put € 140,- om ons huisje van de hoognodige energie te voorzien. Volgens hun berekening komt het helemaal goed wanneer ik € 76,- per maand ga betalen. Het saldo aan het eind van de rit zal dan precies op € 0 uit komen!

Een spaarpotje is leuk. Geld aan het eind van de rit terug krijgen is leuk maar zo een groot verschil? Plezierig om elke maand iets minder te betalen en dan aan het eind gewoon goed uitkomen, wie wil dat nu niet. Via de website was het maandbedrag gemakkelijk aan te passen dus, beetje op save spelen, een bedrag van € 100,- per maand lijkt me redelijk.

De waarschuwingen hebben nog een aantal maanden de maandelijkse controle van de energie website gesierd. Het was tenslotte niet het aangeraden bedrag dat ik elke maand over maakte, het was te veel. Stug volhouden, niet toegeven.

Het metertje dat de stand van zaken aangaf stond lange tijd in het oranje. Oranje betekent klaarblijkelijk; “u betaald te veel!”. Maar langzaam begon het oranje te veranderen in groen. Het kleurtje dat aangaf dat het wel goed zou komen. Nog een paar maanden te gaan, nog een paar betalingen, komt allemaal goed.

Nog 2 betalingen en dan zal de afrekening op de digitale deurmat vallen. Nog even de website controleren, zijn er nog rare dingen aan de gang? ROOD!!!! De meter staat dik in het ROOD!!! Alle alarmbellen gaan af, het is goed mis!!!! U betaald veel te weinig en wanneer u zo door gaat dan zal er een flinke afrekening gepresenteerd worden bij de afrekening.

De nieuwe aangeraden betaling voor de laatste twee 2 maanden was niet meer € 76,-. Niet de tot nu toe betaalde € 100,-. Niet de eerder betaalde € 140,-. Nee, het nieuwe maandbedrag werd vastgesteld op maar liefst € 159,-. Anders zal er flink bijbetaald moeten worden?

Ja we hebben een extreem koude winter? Ons huis is een groot tocht gat? We doen de hele winter alsof het zomer is, we hebben de deuren de ganse dag wagen wijd open staan! Nee niets van dat alles. Gewoon gas en elektriciteit gebruikt. Ons gebruik komt zelfs onder het gemiddelde gebruik uit dat door vergelijkbare gezinnen gebruikt wordt.

Snapper beetje kapot!!!

Yosy

%d bloggers liken dit: