Chasing Coral

Leestijd ongeveer: < 1 minuut.

Ik help momenteel een vriendin om een website op te zetten. Zij stelde me de vraag of er ook een verwijzing geplaatst zou kunnen worden naar Chasing Coral, een documentaire over de vernietiging van het koraal die onze zeeën rijk zijn. Natuurlijk kan dat, geen probleem. Een verzoek tot een verwijzing naar een goede initiatief, daar wil ik altijd aan mee werken. Mijn interesse is direct gewekt!

Vandaag, een dag later, de bij Netflix gepresenteerde documentaire volledig gekeken. “Chasing Coral”. Nou, geen “Feel Good Story”! Een triller die eigenlijk iedereen zou moeten kijken. Een triller die in anderhalf uur even duidelijk maakt waarom er haast gemaakt moet worden met het stoppen van het vernietigen van onze wereld door onze desastreuze bijdrage aan het opwarmen van de aarde. De vernietiging van onze wereld op een niveau dat eigenlijk onzichtbaar voor ons is, diep onder het wateroppervlakte. Het in hoog tempo uitsterven van de koraalriffen die onze prachtige oceanen rijk zijn en daarbij ook een duidelijke, begrijpbare uitleg waarin wordt aangetoond dat het geen natuurverschijnsel is maar echt het gevolg van de opwarming van de aarde. En dat het snel gaat, heel snel. 

Ondanks de ongelovige vernietiging die de documentaire makers ten toon spreiden, door de vernietiging duidelijk in beeld te brengen, blijven de documentairemakers positief, petje af hiervoor; zij hebben er het vertrouwen in dat het nog goed kan komen………..  

Bekijk de trailer hieronder of bekijk de documentaire direct via Netflix.    

Meer informatie over het Chasing Coral; ChasingCoral.com

%d bloggers liken dit: