Laat ze maar schuiven; MAN-Verhuizingen! (1)

Leestijd ongeveer: 5 minuten.

De nette heer met zijn spier witte overhemd nam ons wat afwachtend op toen hij te horen kreeg wat er allemaal verhuist diende te worden. Zijn gereserveerde uitstraling creëerde een gezonde afstand. Onze oproep op het internet waarin we offertes vroegen voor onze aankomende verhuizing had twee reacties opgeleverd. Één bedrijf dat ons een Excel sheet mailde met het verzoek om deze ingevuld terug te sturen en het bedrijf van de nette heer. De nette heer had gebeld en stond er op om eerst rond te kijken voor hij ons een offerte wilde aanbieden.

Correct gaf de nette heer zijn uitleg en vroeg toen de te verhuizen inboedel te mogen inspecteren. De ronde was snel gemaakt en voordat wij het wisten stond de nette heer weer buiten. Nog die zelfde avond had ik netjes de offerte in de mailbox. Een nette offerte met veel extra mogelijkheden waar vanzelfsprekend een bijhorend extra prijskaartje aan hing. Ik was uitgegaan van een totaalbedrag van maximaal € 3000,- dus het door hem gevraagde bedrag van ongeveer € 1500,- (inclusief huurdozen) was voor mij acceptabel.

Ik had de tijd genomen om het Excel sheet van de andere verhuizer, dat ik via de mail gekregen had, zo precies mogelijk in te vullen. Het was even puzzelen om een juiste inschatting te maken van het aantal dozen dat ik dacht nodig te hebben maar ik dacht er toch redelijk goed uit gekomen te zijn. Binnen een paar uur nadat ik de Excel sheet had retour gemaild had, had ik van dit bedrijf ook een nette offerte in mijn mailbox. Een offerte zonde veel poespas maar concreet. De verhuizing zou binnen 8 uur uitgevoerd worden en leen dozen waren een optie. Ik moest even in mijn ogen wrijven toen ik de totaalprijs van deze offerte las; € 800,- inclusief 20 huurdozen.

Ja, ik ben me daar gek! Ok, ik wil geen gezeur en dat alles goed wordt uitgevoerd maar een verschil van ruim € 700,-, ben ook geen dief van mijn eigen portemonnee! Het werd MAN-Verhuizingen. Ik heb de nette heer vriendelijk bedankt en heb de stoute schoenen aangetrokken.

Op de zondag morgen werden de gehuurde verhuisdozen netjes afgeleverd en het inpakken kon beginnen. Kwalitatief stevige dozen, gemakkelijk op te zetten. Inpakpapier om kwetsbare spullen mee te beschermen en stikkers om aan te kunnen geven wat er in de dozen gedaan werd en naar welke ruimte ze verhuist moeten worden.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat het misschien beter was om te kijken of het niet beter was om de dozen te kopen in plaats van ze te huren. Waarschijnlijk hadden we niet voldoende aan de termijn van 4 weken die er voor de huurperiode na de verhuizing stond. Na een telefoontje met MAN-Verhuizingen was voldoende om een aangepaste offerte te ontvangen. De huurdozen waren veranderd in koopdozen en tot mijn grote verbazing was de totaalprijs hetzelfde gebleven.

De verhuizing begon steeds dichter bij te komen toen ik me toch een beetje zorgen begon te maken. In de offerte was sprake van 20 dozen en de stapel was gegroeid in een massieve muur van ruim 40 dozen die midden in onze woonkamer stond. De Gamma had een goede klant aan ons. Per 5 dozen groeide mijn dagelijks uitgaven gestaag en ik kon al bijna aanspraak maken op een gepersonaliseerde parkeerplaats.

De morgen van de verhuizing was aangebroken en ik had me al voorgenomen de extra dozen zelf met een aanhanger naar Belfeld te gaan brengen. Het waren er onderhand meer dan 50 geworden, ruim 30 meer dan waar de offerte melding van maakte. Zolang de zware dingen maar verhuist werden was ik tevreden!

Het was half 10 toen er een klein vrachtwagentje met 3 twintigers, hortend en stotend de straat binnen reed. O, mijn god! Zo een klein vrachtwagentje en drie van die jonge knullen? Als dat maar goed komt! Het huilen stond me nader dan het lachen, ff slikken, en vriendelijk welkom heten. Zolang de meubels, de zware dingen, maar in Belfeld aankomen!!!!

Een snelle rondleiding door het huis om vooral aan te geven wat er niet mee hoefde. Alleen een hoek waar dingen voor de kringloop, grof vuil en een aantal erg kwetsbare zeken mochten blijven staan, de rest mocht mee. De mannen namen niet de tijd om te lummelen en begonnen meteen als werkpaarden zich in het zweet te werken. Voor ik het wist was het verhuiswagentje professioneel tot de nok toe gevuld. Geen gaatje bleef onbenut.

Er waren in totaal net 4 uur voorbij toen de eerste wagen geleegd was in Belfeld. Alles op zijn plaats en alles dat naar zolder moest, netjes weggezet in de hoeken zodat er voldoende beweegruimte over bleef.

Voordat ik het wist werd in Roermond de tweede lading alweer in de wagen geladen. Kasten werden gedemonteerd. Schilderijen netjes in speciale boxen geplaatst. Hangkleding in speciaal daarvoor mee gebrachte dozen. Ondanks de snelheid die de heren lieten zien was er ruimte voor een grapje en een lolletje.

Het was 17.45 uur toen de heren klaar waren en het verhuiswagentje zijn diensten had volbracht. Alles dat we in Belfeld verwacht hadden was op zijn plaats geplaatst, gedemonteerde meubelen waren weer gemonteerd en de mannen (en wij) waren op, gaar!

Veel ruimte om mee te helpen was er niet. De snelheid van de heren was zodanig dat zelf slepen met dozen e.d. alleen maar storend was. Onze taak was vooral het aangeven wat waar naar toe moest en te zorgen voor koffie. De routine van de heren zorgde voor een plezierige samenwerking. Geen gezeur over de 50 i.p.v. 20 dozen; “we staan 8 uur tot jullie beschikking”! Geen vervelende vragen, gewoon no nonsens, verhuizen.

Ok, een ongelukje zit in een klein hoekje maar ik weet zeker dat de verhuizing met het “dure” andere bedrijf geen garantie was geweest dat de schade niet had plaats gevonden. Één kapotte lamp en twee dingen licht beschadigd, verhuizen zonder schade is vrijwel onmogelijk. De heren schaamde zich zichtbaar voor het ongemak.

Een heel plezierige ervaring om door de vakmensen van MAN-Verhuizingen verhuist te worden. Een aanrader voor iedereen en in dit geval zeker geen “Goedkoop is Duurkoop!”

Bedankt Heren!!!!

Yosy

http://www.man-verhuizingen.nl/

Vevolg; Laat ze maar schuiven; MAN-Verhuizingen! (2)

%d bloggers liken dit: