Sammie for Champion!

Leestijd ongeveer: 3 minuten.

Fotowedstrijd 1LimburgJa hoor, ik ben er weer ingetrapt. Pagina 27, foto nr. 237 van de 300ennogwat kattenfoto’s. Dat is de plaats waar Sammie staat. “Stem op de leukste dierenfoto!” prijkt er op de beginpagina van 1Limburg. De lokale nieuwssite van Limburg. Hoofdprijs, een tegoedbon, in te wisselen bij een dierenspeciaalzaak.

Sammie de buurtwacht!
Sammie de buurtwacht!

Soms kan ik me niet beheersen. Kom ik een fotowedstrijd tegen en heb ik een leuke foto? Ja…. Ik doe mee! Nu had ik dus een leuke van Sammie en aangezien het bij 1Limburg om een fotowedstrijd over 1 van je huisdieren gaat, kon ik me niet beheersen. Ik weet hoe een fotowedstrijd verloopt en dat de kans om te winnen nog kleiner is dan het winnen van de hoofdprijs in de Staatsloterij.

Ieder @mail adres mag één keer stemmen. Logisch en wel zo eerlijk. En wat de eerlijkheid betreft blijft het daar dan ook bij. Natuurlijk mobiliseer je al je vrienden, bekende en Facebookvriendjes om ook te gaan stemmen. Met 200 Facebookvriendjes tikt dat lekker aan (ik heb er 21, dus laat maar). Heb ik ook niet echt een “probleem” mee.

Waar ik wel een “probleem” mee heb? Je gaat naar de pagina waar je op de foto’s kunt stemmen. Standaard opend de pagina zich met de laatst geplaatste foto’s. Alles door elkaar heen, honden, cavia’s, pietjes, katten en wat al niet meer onder de noemer huisdier word verstaan. Er is een keuze menu; All, Katten, Honden en Andere dieren. De keuze maakt het doorbladeren van het aantal foto’s al iets minder een dagtaak. De volgende keuze die je kunt maken is op basis van plaatsingsdatum of alfabet.

Voor Sammie zijn foto betekenen de meest optimale keuzes een plaatsing op pagina 27. Ik weet het, ik trap er elke keer weer in. Pagina 27! Start je met bladeren op pagina 1, dan zie je dat er lekker veel gestemd wordt op de foto’s. De mensen met veel vrienden, bekende en Facebookvriendjes pik je er zo uit. De stemmenteller bij deze katren loopt meestal al in de 2-tallen. Het aantal katten met 0 stemmen is op de eerste pagina’s te verwaarlozen. Bij pagina 5 (gesorteerd op katten, plaatsingsdatum) wordt het aantal katten met 0 stemmen al groter dan het aantal katten waar wel op gestemd word. Het laden van de pagina’s ,waar je je doorheen moet worstelen, verloopt ook nog eens tergend traag, dus tegen de tijd dat je bij pagina 10 bent dan heb je het wel gehad. Laten we het maar niet hebben over pagina 27, daar komt vrijwel niemand. Op pagina 27 heeft nog geen 1 kat ook maar 1 of meer stemmen. (Sammie heeft nu trouwens wel 1 stem, ik kon me weer niet beheersen en ik heb mijn kostbare @mailadresstem aan hem gegeven.

Nog nooit heb ik iets gewonnen met een fotowedstrijd op het internet. In het geval van Sammie had ik hem eigenlijk Ammie moeten noemen en op de dag van de sluiting moeten insturen. Dan had ik een kans gemaakt op de geweldige prijs.  Ja, ik weet het, dan doe je toch gewoon niet mee! MAAR, het is zo leuk om met iets door jezelf gemaakt, een leuke foto, mee te doen aan een wedstrijd. Nog leuker wanneer je door een eerlijk verlopen fotowedstrijd ook nog kans maakt op een leuke prijs. Misschien een tip voor de bedenkers van fotowedstrijden op het internet, bied de foto’s op willekeurige volgorde aan in plaats van op plaatsingsdatum of alfabetisch volgorde. Dan zijn de kansen voor iedereen gelijk en wint de leukste foto!

Lekker belangrijk!  Yosy.

1 gedachte over “Sammie for Champion!”

  1. Update!!!! 4 oktober 2016. De winnaar is bekent!!!! En zoals enigszins voorspeld, een kat die prijkt op pagina 1 van het overzicht, gesorteerd op plaatsingsdatum. Rare is dat wanneer ik in dat overzicht naar pagina 7 ga……. Geen Sammie? Via het zoekvenster, zoeken op “Buurtwacht”, dan vind ik hem. Ik kan niet zien op welke pagina hij staat maar wat me wel opvalt; “0 stemmen?”. Ik had toch echt een stem op hem uitgebracht! Ik heb het wedstrijdreglement en nog ff op nageslagen en er staat niets in over het niet mogen stemmen op je eigen huisdier!

    Met deze “rare” oneerlijke fotowedstrijd hebben de organisatoren wel hun doel gehaald; heel veel mailadressen verzamelen die voor onzinnige aanbiedingen kunnen worden gebruikt. Spam ze!!!!

    Yosy

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: