@Mail Abonnement.

Laat uw @mail adres achter en ontvang een mailtje wanneer er een nieuwe blog geplaatst is.

“You have to die a few times before you can really live.”

Verhuizing

Wonen met verwachtingen…. (vervolg 1?)

Leestijd ongeveer 4 minuten.

“Ik stuur de presentatie wel naar iedereen toe! Dan kan hij in alle rust nog eens bekeken worden!” De presentatie van de plannen voor ons huisje waren in een gelikte PowerPoint presentatie gegoten. Er was duidelijk werk van gemaakt. Het licht ging uit en de eerste dia werd iets duidelijker zichtbaar. De Manager Wonen Woonwenz was duidelijk aanwezig op de eerste dia. Zouden ze nu echt gedacht hebben dat ze ons stroop om de mond konden smeren? Hadden ze echt verwacht dat deze PowerPoint ons overdonderd zou hebben en dat we als makke schapen de dam over zouden steken?

Lees verder

Wonen met verwachtingen…..

Leestijd ongeveer 4 minuten.

“O, wist u dat niet? Ja, nee. Het plaatsen van kunststof kozijnen is voorlopig even op de lange baan geschoven. We zijn er nog niet helemaal uit wat we met de woningen willen gaan doen, vandaar”.

De huizen om ons heen, de huizen die niet aan ons pleintje liggen, zijn met veel kabaal voorzien van nieuwe kozijnen. Glimmende mooie, goed geïsoleerde kozijnen met dubbele beglazing en een mooie nieuwe voordeur. Eind november verdwenen de laatste busjes van de verantwoordelijke aannemer uit de straat en de gedachte; “het zal nu wel te koud worden om nieuwe kozijnen te plaatsen dus in het voorjaar zullen ze wel voor onze huisjes terug komen!” kwam in mij op.

Halverwege januari lanceerde de woningcorporatie, waar wij ons huisje van huren, een nieuwe website. Mooi gestileerd en het heeft waarschijnlijk een behoorlijke duit gekost om deze bij de huisstijl van de corporatie te laten aansluiten. Het webadres, de URL, heeft nu een extra toevoeging gekregen. Een nette brief, geheel in de nieuwe huisstijl, wees me op de mijn(dot) toevoeging aan het oude adres. Ja echt, een eigen klantenportaal met alle relevante informatie een legio aan contact opties. Reparatie verzoeken zijn niet alleen direct via de website in te dienen maar de voortgang is nu ook direct te volgen. Stuur je een mailtje dan komt het direct tevoorschijn onder het kopje correspondentie!

Lees verder

Dag Roermond, Hallo Belfeld!

Leestijd ongeveer 4 minuten.

Het is onderhand al weer twee maanden geleden dat de sleutel van ons huisje in het Roermond Veld ingeleverd is bij onze vorige huurbaas. Onze nieuwe woonplaats , Belfeld, is ten opzichte van het Roermond Veld een oase van rust. Dat is op zich niet zo raar, wie heeft er immers van Belfeld gehoord? Ik, tot ik de woningadvertentie op het internet vond, tenminste niet. Maar ik kom dan oorspronkelijk ook uit het noorden van het land en Limburg?, ben er als kind wel eens geweest maar daar blijft het dan ook bij. Vooralsnog, “Belfeld is het!”.

Lees verder

Laat ze maar schuiven; MAN-Verhuizingen! (2)

Leestijd ongeveer 3 minuten.

<< UPDATE >>

– 30 mei 2017 – Na bedreigingen van de eigenaar van de vermeende beschadigde auto, meteen nogmaals contact opgenomen met MAN-Verhuizingen. Nu werd ik direct terug gebeld en heb uitgelegd wat er was gebeurd. De heer van MAN-verhuizingen heeft meteen contact opgenomen met de buurman en hem schadeloos gesteld. Hij begreep opeens heel goed waarom wij weg wilde uit die buurt! Bij nieuwe bedreigingen mogen we weer contact met hem opnemen. Het was een zaak tussen de buurman en MAN-Verhuizingen, dus!!!!! Wordt wel even contact opgenomen met de wijkagent en ik leg even uit dat de buurman is overgegaan tot het uiten van bedreigingen.

Het volgende was voorgevallen;   

Een foutje zit in een klein hoekje en kan gebeuren. De avond van de verhuizing was het moment om nog even terug te gaan naar Roermond. De katten hadden we voor hun (en onze) gemoedsrust, voor aanvang van de verhuizing, opgesloten in de twee voorste slaapkamers. Helemaal gemakkelijk was het niet om de twee heren in de katten reismanden te krijgen. Wat krassen op de armen en gegil van Jip voorkwam niet dat ze netjes achter in de auto eindigde.

Lees verder

Laat ze maar schuiven; MAN-Verhuizingen! (1)

Leestijd ongeveer 5 minuten.

De nette heer met zijn spier witte overhemd nam ons wat afwachtend op toen hij te horen kreeg wat er allemaal verhuist diende te worden. Zijn gereserveerde uitstraling creëerde een gezonde afstand. Onze oproep op het internet waarin we offertes vroegen voor onze aankomende verhuizing had twee reacties opgeleverd. Één bedrijf dat ons een Excel sheet mailde met het verzoek om deze ingevuld terug te sturen en het bedrijf van de nette heer. De nette heer had gebeld en stond er op om eerst rond te kijken voor hij ons een offerte wilde aanbieden.

Lees verder

TAPIJTCENTRUM NEDERLAND, een hele belevenis!

Leestijd ongeveer 7 minuten.

<< UPDATE >>

 – 16 mei 2017 – Na een mail gestuurd te hebben waarin ik mijn bedenkingen en verontwaardiging heb aangegeven kreeg ik vanmorgen een telefoontje van TAPIJTCENTRUM NEDERLAND; “De manier waarop er met onze opdracht is omgegaan is niet de normale gang van zaken. Vervelend dat alles zo gelopen is, de betreffende betrokken personeelsleden zijn er op aangesproken en het openstaande bedrag is komen te vervallen. Excuses namens TAPIJTCENTRUM NEDERLAND”.  Plezierig om terug gebeld te worden en te horen dat ik terecht mijn twijfels had.

Het volgende was voorgevallen;

Het debacle van het kiezen voor kwaliteit

Goedkoop is duurkoop, lang leven de speciaalzaak! Bij het stofferen van ons nieuwe huisje er voor gekozen naar een speciaalzaak te gaan. Deze keer geen Leenbakker of Kwantum maar een echte specialist; “TAPIJTCENTRUM NEDERLAND: EEN TROTS FAMILIEBEDRIJF SINDS 1969”. Aanlokkelijke kreten zoals; “KLANTEN ZICHZELF THUIS LATEN VOELEN” en “MEER WOONGELUK VOOR IEDEREEN”,”MEER DAN 20 SPECIAALZAKEN IN HET MIDDEN EN ZUIDEN VAN HET LAND” en als klap op de vuurpijl ; GENIET VAN EEN GRATIS KOPJE KOFFIE OF THEE”!

Lees verder

Herboren?!?

Leestijd ongeveer 3 minuten.

Heerlijk, vanmorgen het aanbod gehad van de Woningcoöperatie in Venlo. We kunnen per 1 juni ons stulpje in Roermond inwisselen voor een rustige, gelijkvloerse woning in Belfeld. Belfeld? ja, Belfeld. Een klein dorpje in de rook van Venlo. Een mooi plantsoen voor het huis. Een twee onder één kap woninkje met een klein stukje grond er omheen. Vlak bij de A73. Vlak bij winkels. Wat wil een mens nog meer.

Lees verder